Jeg er søn af Henrik Vedel Jørgensen og blev derfor "født" ind i ballonverdenen.

Efter min far havde stoppet svæveflyvekarrieren til fordel for balloner, begyndte påvirkningen for alvor. Jeg var med ude at flyve med hans modelballoner, som han selv byggede og deltog i mit første DM i 1995 som 9-årig. Jeg husker ikke så meget fra dette stævne, dog nok til, at det var det her, jeg ville.

Jeg fortsatte derfor ufortrødent med at følge min far som en del af et balloncrew til de næste mange års DM, indtil vi selv fik en ballon i 1996. Det var vores første ballon og vi kunne nu starte et decideret ballonhold. I starten var holdet familien, dog kom flere til og med tiden fik vi en god og solid omgangskreds omkring ballonflyvningen.

Min egen interesse forsvandt ingenlunde, den blev kun større og større. Så efter at have været crew chief i en årrække med bedre og bedre resultater til DM, begyndte jeg uddannelsen til ballonpilot. Jeg startede min teori, medical og flyvetimer som 17-årig og i foråret 2005, som 19-årig, havde jeg mit certifikat i hånden. Det var en fantastisk følelse at kunne flyve alene og første milepæl var nu nået.

De næste mange år er gået med at få en masse timer i logbogen, så jeg kan deltage i stævner og selv starte et hold. Jeg har derudover fået en stærk interesse for at lave specielle og smukke flyvninger, hvadenten det er at flyve højt (over 1 km), have par med som frier til hinanden eller opleve en iskold morgen (-15 grader) med frostklar sigt, fantastisk sigtbarhed og helt specielle vejrforhold.

Ud over min pilotkarriere har jeg stor interesse i det konkurrencemæssige og min store drøm opfyldes ved at deltage i et EM, VM og World Air Sportsstævne med egen ballon.

Jeg ejer 2 balloner selv og bruger meget af tiden på at skole nye elever, så der også i fremtiden er dygtige ballonpiloter i Danmark.

2013 blev for mig et rigtig spændende år, i det jeg efter 6 måneders forberedelse kunne gennemføre et velplanlagt Danmarksrekordforsøg, som resulterede i at jeg fik 2 danske rekorder i stalden. Både varigheds- og distancerekorderne er for tiden mine. Begge rekorder var over 23 år gamle. Du kan læse meget mere om dette specielle og krævende rekordforsøg her

Samtidig deltog jeg sammen med min bror Anders for første gang i DM i 2013 med eget hold. Det var en hård og intens affære, men det lykkedes os, som de yngste nogensinde, at vinde DM med god plads til nr. 2. Det er kun sket 1 gang før, at en pilot har vundet DM ved første hug, så det var et meget stolt hold som tog hjem.